Wrapy z serkiem, łososiem wędzonym i warzywami

dodano 29 sierpnia 2019

Takie cudeńka można wyczarować w domu w dosłownie kilka chwil! ?

Samo zdrowie! ?? Z przepisu wyjdą wam 2 małe wrapy lub 1 duuuuży. Przeliczone makro dotyczą małego wrapa ?

Składniki na 2 porcje:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • sól, pieprz, czosnek grunulowany
  • garść rukoli
  • 2 łyżki serka naturalnego Bieluch
  • 2 plastry (60g) łososia wędzonego
  • 1 ogórek gruntowy
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  1. Patelnię ( małą lub średnią) natrzyj oliwą i rozgrzej. Wymieszaj w miseczce jajko, mąkę, sól i opcjonalnie czosnek granulowany. Smaż z każdej strony.
  2. Posmaruj placuszek serkiem naturalnym (typu Bieluch), popieprz, ułóż rukolę, pokrojonego ogórka i plaster łososia, posyp posiekanym szczypiorkiem, zwiń.
    Możesz zapakować gotowego wrapa na wynos w folię aluminiową lub papier do pieczenia, żeby się nie odwinął.

W 1 porcji znajduje się:
? 256 kcal
? 19g białka
? 14g tłuszczu
? 13g węglowodanów
? 2g błonnika