Kanapki z awokado i jajkiem
dodano 13 marca 2020
Kanapki z awokado i jajkiem
Czyli pochwała prostoty!
Na śniadanie lub drugie śniadanie w postaci lunchboxa!
W kilka chwil zrobicie naprawdę zdrowy posiłek ?
Składniki na 1 porcje:
- 90 g chleba żytniego razowego
- 50g awokado
- 75g ugotowanego jajka
- 10 g kiełków rzodkiewki
- 160g pomidorków koktajlowych
- Sól, pieprz, sok z cytryny
Sposób przygotowania:
- Na pieczywie ułóż cienkie plasterki awokado skropione sokiem z cytryny, pokrojone jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ułóż kiełki rzodkiewki.
- Spakuj do lunchboxa razem z pomidorkami koktajlowymi.
Enjoy you meal! ?
W 1 porcji znajduje się:
? 437kcal
? 18g białka
? 18g tłuszczu
? 45g węglowodanów
? 11g błonnika