Kanapki z awokado i jajkiem

dodano 13 marca 2020

Czyli pochwała prostoty!

Na śniadanie lub drugie śniadanie w postaci lunchboxa!

W kilka chwil zrobicie naprawdę zdrowy posiłek ?

Składniki na 1 porcje:

  • 90 g chleba żytniego razowego
  • 50g awokado
  • 75g ugotowanego jajka
  • 10 g kiełków rzodkiewki
  • 160g pomidorków koktajlowych
  • Sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Na pieczywie ułóż cienkie plasterki awokado skropione sokiem z cytryny, pokrojone jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ułóż kiełki rzodkiewki.
  2. Spakuj do lunchboxa razem z pomidorkami koktajlowymi.

Enjoy you meal! ?

W 1 porcji znajduje się:
? 437kcal
? 18g białka
? 18g tłuszczu
? 45g węglowodanów
? 11g błonnika