O gabinecie

Jestem absolwentką I i II stopnia studiów na kierunku Dietetyka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum w Krakowie. Obecnie jestem doktorantką tego wydziału. Swoją wiedzę z zakresu dietetyki ogólnej, klinicznej czy sportowej zawsze opieram na badaniach naukowych (EBM, Evidence-Based Nutrition).

Z zamiłowania do gotowania stałam się również posiadaczką dyplomu kucharza i technika organizacji żywienia i usług gastronomicznych. Dlatego potrafię łączyć zdrowe produkty w pyszne i urozmaicone posiłki.

Nie wierzę w istnienie jednej, uniwersalnej diety dla wszystkich. Samo słowo dieta kojarzy się większości z wyznaczonym okresem stosowania „od- do” a przecież najważniejsze to wprowadzić trwałe nawyki w naszym żywieniu już na zawsze. Dlatego właśnie z pasją układam jadłospisy dostosowane dla każdego pacjenta pod względem zapotrzebowania na składniki odżywcze, jednostki chorobowe, upodobania, tryb życia i możliwości finansowe. Dzięki temu klient uczy się samodzielnie określać wielkości i skład posiłków właściwych dla siebie.

Wierzę, że każdy jest kowalem własnego losu, a nawyki się tworzy. Nie szukajmy wymówek, że są one utrwalone od dziecka i niezmienne. W końcu robiąc wciąż to samo dostajemy takie same rezultaty, nie udawajmy więc, że znaleźliśmy się w danej sytuacji przez przypadek. Nowy dzień to nowa szansa na zmiany, każdego dnia zaczynamy kreować siebie od nowa, a stare nawyki…. To jak posiadanie najnowszego smartphona, by używać na nim starego oprogramowania!

Certyfikaty i Dyplomy

gabinet