Czekoladowy budyń jaglany z malinami
dodano 26 lipca 2019
Czekoladowy budyń jaglany z malinami
Zdrowa alternatywa słodkości dla łasuchów! ???
Idealny na śniadanie i zdrowy! Nadaje się dla osób, które mają długie zęby na kaszę jaglaną ?
Ja swoją oczywiście najpierw przepłukałam, uprażyłam na suchej patelni i dopiero ugotowałam – uwielbiam w ten sposób nadawać kaszy orzechowy aromat!
Składniki na 2 porcje:
- 100g kaszy jaglanej
- 120g (1 sztuka) banana
- 250 ml (1 szklanka) mleka 1,5%
- 1 łyżka kakao naturalnego
- 120g malin
- 0,5 łyżki wiórków kokosowych
- Kaszę jaglaną ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Polecam jednak najpierw ją opłukać i uprażyć na suchej patelni (wtedy ma orzechowy aromat).
- Zmiksuj ugotowaną kaszę z mlekiem, bananem, kakao i erytrolem.
- Podawaj z ulubionymi owocami i wiórkami kokosowymi.
W 1 porcji znajduje się:
? 350 kcal
? 12g białka
? 6g tłuszczu
? 59g węglowodanów
? 7g błonnika