Czekoladowy budyń jaglany z malinami

dodano 26 lipca 2019

Zdrowa alternatywa słodkości dla łasuchów! 🤤🤤🤤

Idealny na śniadanie i zdrowy! Nadaje się dla osób, które mają długie zęby na kaszę jaglaną 😉

Ja swoją oczywiście najpierw przepłukałam, uprażyłam na suchej patelni i dopiero ugotowałam – uwielbiam w ten sposób nadawać kaszy orzechowy aromat!

Składniki na 2 porcje:

  • 100g kaszy jaglanej
  • 120g (1 sztuka) banana
  • 250 ml (1 szklanka) mleka 1,5%
  • 1 łyżka kakao naturalnego
  • 120g malin
  • 0,5 łyżki wiórków kokosowych
  1. Kaszę jaglaną ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Polecam jednak najpierw ją opłukać i uprażyć na suchej patelni (wtedy ma orzechowy aromat).
  2. Zmiksuj ugotowaną kaszę z mlekiem, bananem, kakao i erytrolem.
  3. Podawaj z ulubionymi owocami i wiórkami kokosowymi.

W 1 porcji znajduje się:
🔥 350 kcal
🧀 12g białka
🥑 6g tłuszczu
🌾 59g węglowodanów
🌿 7g błonnika