Tortilla z szarpanym kurczakiem i serem pleśniowym w sosie buffalo

dodano 20 sierpnia 2019

A na drugie śniadanie poleca się tortilla! Oczywiście w wersji fit! 💚

Mięsko można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce… A po niedzieli można nawet użyć gotowanego mięsa z rosołu i wymieszać go z sosem 🤗

Składniki na 2 porcje:

  • 150 g piersi z kurczaka
  • 2 pełnoziarniste tortille
  • 90g sałaty rzymskiej
  • 60g ogórka
  • 20g czerwonej cebuli
  • 25g sera z niebieską pleśnią

    Składniki na sos:
  • 1 papryczka chilli
  • 1,5 ząbka czosnku
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • 1,5 łyżeczki erytrolu
  • Sól do smaku
  1. Mięso ugotuj w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu mięso poszarp za pomocą widelców.
  2. Zmiksuj składniki sosu: Papryczkę chilli, czosnek, passatę pomidorową, oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, sos worcestershire, sól i erytrol. Gotuj sos kilka minut i wymieszaj z mięsem.
  3. Na tortilli ułóż pokrojone warzywa i mięso, zwiń.

Enjoy your meal🤩

W 1 porcji znajduje się:
🔥 390 kcal
🧀 26g białka
🥑 16g tłuszczu
🌾 35g węglowodanów
🌿 8g błonnika