Sałatka z jajkiem, selerem naciowym i koperkiem
dodano 9 września 2019
Sałatka z jajkiem, selerem naciowym i koperkiem
Fani jajek będą zachwyceni ? Zwłaszcza, że pojawił się majonez! W szalonej ilości… Ale jednak!?
Sałatka łatwa do zapakowania w lunchbox wraz z pieczywem i drugie śniadanie mamy z głowy! A całość robi się ekspresowo!
Składniki na 2 porcje:
- 1 łodyga selera naciowego
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 1 ząbek czosnku
- 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki musztardy
- 0,5 łyżeczki majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- mielona słodka papryka, sól, pieprz
- 2 kromki (60g) chleba żytniego na zakwasie
- Obierz selera naciowego z włókien i pokrój go w kostkę razem z jajkiem.
- Sporządź sos: wymieszaj jogurt naturalny, majonez, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką.
- Wymieszaj sos z pokrojonym selerem, jajkiem i posiekanym świeżym koperkiem. Podawaj z pieczywem.
Enjoy your meal!?
W 1 porcji znajduje się:
? 202 kcal
? 9g białka
? 10g tłuszczu
? 15g węglowodanów
? 3g błonnika