Pasta z łososia wędzonego i jajek

dodano 5 kwietnia 2019

Przepyszna i łatwa do zrobienia pasta! Inspirowana przepisem z książki „Lunchbox na każdy dzień”?- to obowiązkowa pozycja dla każdego kto stawia swoje pierwsze kroki w robieniu bento (lub po prostu lunchboxów do pracy;)) I oczywiście mamy tutaj zdrową rybkę!?

Składniki na 2 porcje:

  • 4 ugotowane jajka
  • 90g łososia wędzonego
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  1. Jajka, łososia i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę.
  2. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Enjoy your meal!?


1 porcja zawiera:
? 263 kcal
? 24 g białka
? 16 g tłuszczu
? 4 g węglowodanów
? 2 g błonnika