Paprykowe krążki
dodano 31 stycznia 2019
Paprykowe krążki
Do pudełeczka, do zabrania do pracy…. Rozmiar drugiego śniadania typowo kieszonkowy, dlatego można szybko chapnąć jak szef nie patrzy 🙂
Składniki na 3 porcje:
- 2 papryki (czerwona i żółta)
- 1/2 cebuli
- 6 pieczarek
- 200g mielonego mięsa z indyka
- 1 białko jajka
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki passaty pomidorowej
- sól, pieprz
- Nagrzej piekarnik do 180° C.
- Papryki pokrój w grube krążki, pozostałe góry i doły drobno posiekaj.
- Cebulę i pieczarki pokrój w drobną kotkę.
- W misce wymieszaj mięso mielone, białko jaja, posiekany czosnek, cebulę, paprykę, natkę pietruszki i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem.
- Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ułóż krążki z papryki, ponadziewaj je mięsem z warzywami. Piecz 20 minut.
- Po tym czasie, nadziewane krążki posmaruj passatą pomidorową i zapiecz jeszcze 10 minut.
Enoy your meal! 🙂
1 Porcja zawiera:
134 kcal
18g białka
2g tłuszczu
1g węglowodanów
4 g błonnika