Paprykowe krążki

dodano 31 stycznia 2019

Do pudełeczka, do zabrania do pracy…. Rozmiar drugiego śniadania typowo kieszonkowy, dlatego można szybko chapnąć jak szef nie patrzy 🙂

Składniki na 3 porcje:

  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • 1/2 cebuli
  • 6 pieczarek
  • 200g mielonego mięsa z indyka
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki passaty pomidorowej
  • sól, pieprz

  1. Nagrzej piekarnik do 180° C.
  2. Papryki pokrój w grube krążki, pozostałe góry i doły drobno posiekaj.
  3. Cebulę i pieczarki pokrój w drobną kotkę.
  4. W misce wymieszaj mięso mielone, białko jaja, posiekany czosnek, cebulę, paprykę, natkę pietruszki i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ułóż krążki z papryki, ponadziewaj je mięsem z warzywami. Piecz 20 minut.
  6. Po tym czasie, nadziewane krążki posmaruj passatą pomidorową i zapiecz jeszcze 10 minut.

Enoy your meal! 🙂


1 Porcja zawiera:
134 kcal
18g białka
2g tłuszczu
1g węglowodanów
4 g błonnika